BØRNENES TRAFIKPLADS i Helsinge


FLOT ÅBNING AF BØRNENES TRAFIKPLADS

Det var en fornøjelse at se så mange mennesker til åbning af denne trafikplads. 
Masser af børn kunne slet ikke vente med at få fingre i biler, Storyteller eller trafikhjulet. 
Vi glæder os igen - for i uge 23 kommer den sidste del af trafikpladsen op. Den store dekorationsvæg med et lysspil til den hurtige og vågne trafikant. 

Nedenfor ses billeder fra dagen- TAK FOR OPBAKNINGEN.

  

 

     
  

UGEPOSTEN

 

PROEJEKTET
Børnebyen har længe drømt om en trafiklegeplads i Helsinge - vi drømmer i det hele taget om at gøre Helsinge sjovere, meget mere børnevenlig og rar. 

Vi kæmper for gode udemiljøer, byrum og legerum og hvorfor ikke kombinerer tingene. 
Vi blev i 2020 spurgt af kommunen ( land, By og udvikling) om vi ikke i samarbejde med Gadekærforeningen og kommunen ville være med til at udvikle og bygge en legeplads for at støtte op om Coronaens hård greb i både erhverv og butikslivet.

Projektet længe undervejs
Vi ville selvfølgelig gerne være med og bidrage med alt hvad vi kunne.
Derfor efter over 1 års arbejde via små lukkede møder i forsvarligt Coronafstand - er det hele faldet på plads.
NU står vi foran en snarlig åbning af netop dette samskabelsesprojekt som vi i Børnebyen er rigtig stolte af at have bidraget til at det kunne lykkedes

Vi har arbejdet som et team med Gribskov Kommune, Gadekærforeningen, Lions, Salling Group, Leverandøren Planleg og EnergiLeg og fået lov til at låne gavlen af Otto Hass.


Vi har stået for det grafiske layout, samarbejdet med børnehaven Væksthuset ( Helsinge Børnehuse) om læringsrum og lyde/sange.
Børnehavens børn har været med ind over og har indspillet 5 trafiksange som de kan komme ned på pladsen og synge med på, danse til eller være stolte af at vise frem i det store trafikhjul. Trafikhjulet kan man selv sætte igang med at lave strøm ved at gå/ løbe indeni det.

Trafikpladsen bliver mere end bare en legeplads.
De gamle legebiler med tidligere placering v/ VP torvet bliver sat op og skaber en videreførelse af den gode tradition for minder og lege som dengang vi selv var børn.
Pladsen bliver fyldt med lærende elementer ifht skilte, lyde, og aktiviteter pakket ind i en fortæller TRAFIKBEDSTE.   

Trafikpladsen vil bestå af:
- Legebilerne som vi husker dem - og helt nye som aldrig er set før.

- Storytelleren, som via en drejeskive, der når man drejer generere strøm - Strømmen vi tænde "Storytelleren" og vil frembringe Trafikbedstes stemme.
Hun vil guide, spørge, fortælle og lege en masse forskellige ting, der har med trafik at gøre. 

- Trafikhjul - et "hamsterhjul" som man kan gå eller løbe i og derved generere strøm til at sætte lyden med trafiklyde og børnesangene i gang.
Man kan også hvis man ønsker det få ladet sin mobiltelefon op hvis man har ledning med. 

-Trafiktavlen - en grafisk opsat tavle med dekoration - Her møder man Trafikbedste samt et simpelt vejnet hvori man som institution eller skoleklasse kan tage udgangspunkt i dialogen om hvordan man opfører sig i trafikken. 
Ydermere er der et spil - som man igen via en drejeskive selv kan generere strøm til at sætte i gang. 

- Trafikskilte - vil være placeret på pladsen - i Børnestørrelser således at man igen kan tage læringsbrillen på og forklare børnene hvad det ene skilt betyder frem for det andet. 
Det gør også legen i bilerne mere virkelighedstro og kan skabe godt fundament for en dejlig leg i bilerne.

Vi glæder os til at kunne vise og fortælle meget mere ´- og dernæst kan vi også vise billeder af hele projektet. 

Et projekt uden ende - ejerskab en nødvendighed

Dette projekt er et projekt uden ende - da der nu er skabt et univers i vores by som handler om lyd leg og læring. 
Et lydrum som andre institutioner ( eller andre) kan bidrage til at videreskabe - Et univers som aldrig bliver tømt for refleksion og fordybelse - ej heller ideer.

Så tak til Gribskov Kommune for at vi måtte få en af vores ønsker opfyldt til byens børn. - Og så glæder vi os til at skabe et forum hvor vi kan tage ejerskab af netop denne gave.

De lokale involverede parter i projektet ud over Børnebyen er:
Gribskov Kommune, Gadekærforeningen, Helsinge Ungdomshus, Lions Gribskov, Institutionen Væksthuset, Skuespiller fra Ramløse Scenen Irene Friis Larsen og Otto Hass.

Projektet er projekteret af PlanLeg 
Tak til Salling Group for lån af pladsen.

Indtil videre kan man læse den pressemeddelelse som Gribskov Kommune har skrevet. https://gribskov.dk/nyheder/2021/marts/dyt-dyt-trafiklegeplads-i-helsinge-paa-vej.