Projekt HELSINGE FOLKEPARK


 

I 2020 før Corona fik vi en tanke om at et af vores områder for udvikling i byen kunne være at skabe et byrum, en park eller et udendørs aktivitetssted med højt til loftet. 

Vi har deltaget i forskellige projektpitch på kommunen, dialog møder med interne konsulenter, arkitekter, relevante foreninger og organisationer, borgere, erhvervslivet, ungdomsrådet og andre, der ligesom os kan se muligheder og mening i at skabe mere trivsel og fællesskab i byen.

Den 8 november afholdte vi den første åbne workshop hvor alle, der var interesserede kunne deltage.
Vi var flere borgere, nogle fra erhvervslivet, flere foreninger i Helsinge, nogle politikere og andre interessenter som deltog og gjorde en stor indsats for at komme omkring de forskellige punkter:
1. Indhold
2. Pains
3. Vedligehold og Drift
4. Trafikale forhold
5. Navn
6. Økonomi /Fonde
7. Netværk 
8. Styregruppe

Tanken er at parken er stedet, hvor man kan hygge sig, dyrke fællesskabet, passe på hinanden, nyde parkstemning, samt glædes ved fællesskabet på på tværs af generationer - både mentalt, sportsligt og kulturelt.

Vi har fået lov til, hen over sommeren 2024 i samråd med Gribskov kommune, at lave et pre-projekt, som gerne skal bane vejen til den egentlige etablering af parken. Vi går selvfølgelig ikke i gang før vi har alle godkendelser i hus - arbejdet herom er i fuld gang.

Den 12.12 24 var Kamilla i workshop/dialog med en klasse fra Gribskov Gymnasium som i 2 timer fik arbejdet med indhold og drøftet deres ideer.

Den 11.01.24 afholdte Rasmus og Kamilla åben dialogmøde med borgere i Gribskov Kultursal.

Den 17.01.24 Lavede Rasmus en workshop med 10. klasserne og fik deres mange input og ideer til projektet. 

Alle input og ideer kan ses i dette excelark ( tryk på billedet og du vil komme videre til google sheets) 

Den 5.2.24 Er Kamilla blevet inviteret til Handicaprådets møde for at informere og inddrage rådet i projektet hvis de ønsker at bidrage.

 LÆS FØRSTE PROJEKTBESKRIVELSE HER:

 

 

 2